Kies in HDN direct de juiste waardebepaling

We willen u vragen om bij het aanvragen van een oversluiting in HDN direct te kiezen voor de juiste waardepaling. Zo voorkomt u dat u onnodig stukken moet aanleveren.

Lees verder >

Persoonlijk contact met onze acceptanten

Heeft u een vraag over een hypotheekaanvraag? Onze acceptanten in verschillende regioteams staan voor u klaar om ze te beantwoorden.

Lees verder >

Toeslagen tellen als inkomen mee

In de sector zorg en welzijn komt een onregelmatigheidstoeslag of ploegentoeslag vaak voor. Dit kan een belangrijk deel van het inkomen van uw klant zijn.

Lees verder >

Nieuw: Inkomens BBL in zorg & welzijn tellen nu ook mee

BBL-leerlingen hebben meestal een tijdelijk contract voor de duur van een opleiding. Bij Attens tellen we het inkomen dat uw klant tijdens een opleiding verdient mee. 

Lees verder >

Ouders mogen meetekenen

Attens Hypotheken biedt hiermee een uitkomst als uw klant aan het begin van zijn of haar carrière staat en nog net niet genoeg verdient om de hypotheek voor de gewenste woning te krijgen. 

Lees verder >

Ook voor artsen (niet) in opleiding tot specialist

Attens heeft ruime acceptatiecriteria voor mensen die actief zijn in zorg en welzijn. Bij ‘artsen (niet) in opleiding tot specialist’ nemen we het huidige inkomen mee als toetsinkomen, óók als er geen vast dienstverband is.

Lees verder >

Winterdag bij Accolade Zorg

Op 18 januari organiseerden Attens en PGGM&CO samen een bijzondere vrijwilligersdag bij Accolade Zorg in Bosch en Duin. De dag stond in het teken van de winter. 

Lees verder >

Onze nieuwe acceptatiegids per 1 januari

Per 1 januari hebben we onze acceptatiegids aangepast. Lees hier de belangrijkste wijziging.

Lees verder >

Hypotheek meenemen met de verhuisregeling

Koopt uw klant een ander huis? Dan is het soms gunstig om de rente van de oude hypotheek mee te verhuizen. Met onze verhuisregeling kan dat.

Lees verder >

Samenwerken aan een veilige financiële wereld

We hebben een belangrijke taak om zaken zoals witwassen en terrorismefinanciering te voorkomen. Wij als Achmea willen weten met wie we zaken doen. Daarom vragen we u om een UBO-verklaring in te vullen.

Lees verder >

Gaat uw klant verduurzamen? Wij betalen € 500 mee!

Een huis verduurzamen is altijd een goed idee. En nu helemaal: via de Klimaatwinkel betaalt Attens € 500 mee als uw klant gaat verduurzamen.

Lees verder >

0,4% rentekorting bij verduurzaming (EBV of EBB)

Het energiezuiniger maken van een woning heeft veel voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van het wooncomfort, het verlagen van de energierekening en het bijdragen aan een duurzame samenleving. Attens Hypotheken vindt het belangrijk dat woningen zo energiezuinig mogelijk zijn.

Lees verder >

Bekijk de status van uw hypotheekaanvragen

Wist u dat u de status van een nieuwe aanvraag kan volgen? Log in met uw aanstellingsnummer bij Mijn Leninginzicht voor adviseurs.

Lees verder >

Hypotheek voor een zelfstandige of ondernemer

Het bepalen van een inkomen van een zelfstandige of ondernemer is niet altijd eenvoudig. Onze acceptanten van Team Specials denken graag met u mee. Zij stellen zelf vast of het inkomen voldoende bestendig is en het verstrekken van een hypotheek verantwoord is.

Lees verder >

Maak bijzondere persoonsgegevens onleesbaar

Wij vragen u om erop te letten dat u geen documenten naar ons stuurt waarop bijzondere persoonsgegevens staan. 

Lees verder >

Maak BSN onleesbaar

Wij vragen u om erop te letten dat u geen documenten naar ons stuurt waarop een burgerservicenummer zichtbaar is.

Lees verder >

Geslaagde vrijwilligerdag

Op 6 september organiseerde Attens samen met PGGM&CO een vrijwilligersdag bij Aafje De nieuwe Plantage in Rotterdam.

Lees verder >

Besparen op maandlasten kan nog steeds!

De hypotheekrente stijgt, de boodschappen worden duurder en de energiekosten gaan omhoog. Het leven is duur genoeg. Dus daar waar een besparing te vinden is voor de klant, moeten we dat als adviseur niet laten liggen. Als het daarnaast goed is voor het milieu, geeft het ook nog eens een ‘groen’ gevoel. 

Lees verder >

Hypotheekadvies exclusief voor de zorgsector

Adviseurs Edmond Verhelst en Kees van Luijt kennen de zorgsector inmiddels goed. Samen startten zij, in 2018, ‘Hypotheek voor de Zorg’. Hiermee richten zij zich exclusief op de zorgmedewerkers. Zij helpen zorgmedewerkers, die soms moeilijk een hypotheek krijgen, toch aan een hypotheek. Bent u benieuwd naar hun aanpak?

Lees verder >

Het gouden moment voor verduurzaming

Over het verduurzamen van woningen is al veel gezegd en geschreven. En toch lijkt het erop dat duurzaamheid nog niet helemaal in ons bloed zit. Bij de enthousiaste Max van Leeuwen, adviseur bij Boudesteyn Hypotheken & Verzekeringen, wel!

Lees verder >

Hoe gaat Attens Hypotheken om met taxaties?

Welke waardebepalingen staan wij toe?

Lees verder >

Goed nieuws! Per 1 oktober vergoedingsvrij aflossen uit eigen middelen

Vanaf 1 oktober kunnen uw klanten bij Attens Hypotheken vergoedingsvrij aflossen uit eigen middelen.

Lees verder >

Inkomensbepaling Loondienst is weer live

Vanaf vandaag is de Inkomensbepaling Loondienst weer beschikbaar om het toetsinkomen te berekenen.

Lees verder >

Appeltje voor de zorg

Corona heeft de wereld op zijn kop gezet. De druk op zorgpersoneel was nog nooit zo hoog.

Lees verder >

Ook voor klanten met een flexibel inkomen

Veel mensen die in de sector zorg en welzijn werken, hebben een flexibel inkomen. Zij werken vaak meer uren dan in hun contract staat en hebben bijvoorbeeld relatief veel inkomen uit onregelmatigheidstoeslag. Bij Attens houden we rekening met deze bijzondere omstandigheden.

Lees verder >

Wat maakt Attens Hypotheken zo bijzonder?

In 2020 werkten er 1,4 miljoen mensen in de sector zorg en welzijn. Al deze mensen hebben een pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Het geld voor de hypotheken die Attens verstrekt, komt uit het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW).

Lees verder >

Attens opent deuren voor leerling-verpleegkundigen

Voor mensen in de zorg is het soms lastig om een hypotheek te krijgen. Attens Hypotheken is er speciaal voor deze bijzondere mensen in bijzondere financiële omstandigheden. Attens opent bijvoorbeeld deuren voor leerling-verpleegkundigen.

Lees verder >