Welk bedrag kunt u lenen?

Bereken hoe hoog uw hypotheek ongeveer kan zijn. Uw persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden spelen ook mee. Attens houdt bijvoorbeeld rekening met onregelmatigheidstoeslag en flexibele arbeidscontracten.

U kunt ook een woning met Koopgarant of Slimmer Kopen bij ons financieren

Kijk ook of u in uw gemeente een Starterslening kunt afsluiten. Een Starterslening kan er voor zorgen dat het kopen van een huis een stuk dichterbij komt.

Plan een afspraak in met een hypotheekadviseur

Een hypotheekadviseur kan u helpen bepalen welk hypotheekbedrag voor u haalbaar en realistisch is. Bereid het adviesgesprek goed voor aan de hand van deze 4 punten. Wij helpen u graag bij het vinden van een adviseur bij u in de buurt.

Handig om te weten

  • Nationale Hypotheek Garantie

    Koopt u een woning met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan betaalt u vaak de laagst mogelijke rente. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen springt bij als u uw hypotheek niet meer kunt betalen. Bijvoorbeeld door echtscheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van uw partner. 
  • Een Starterslening

    Als starter kunt u soms net niet genoeg lenen om het huis te kopen dat u wilt. In sommige gemeenten kunt u dan een starterslening krijgen. Dit gaat via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN). U leent hiermee het verschil tussen de prijs van de woning en het bedrag dat u kunt lenen. De starterslening is dus een extra lening van de gemeente bovenop uw hypotheek. De eerste 3 jaar betaalt u over deze starterslening geen rente. U lost ook niet af. Aan het einde van de looptijd (30 jaar) moet u de starterslening hebben terugbetaald.
  • Korting met Koopgarant-regeling

    Sommige woningbouw­verenigingen en vastgoed­eigenaren verkopen woningen via de Koopgarant-regeling. U krijgt dan een korting. Deze korting wordt bepaald door de ontwikkelaar of woningbouw­corporatie en is minimaal 10% van de marktwaarde van de woning. Wilt u uw huis weer verkopen? Dan verkoopt u uw huis weer terug aan de woningbouw­vereniging of vastgoed­eigenaar.