Stap 1 Welk bedrag kunt u lenen?

Bereken hier zelf hoe hoog uw hypotheek ongeveer kan zijn. Uw persoonlijke omstandigheden en mogelijkheden spelen ook mee. Attens houdt bijvoorbeeld rekening met onregelmatigheidstoeslag en flexibele arbeidscontracten. Een hypotheekadviseur kan u helpen bepalen welk hypotheekbedrag voor u haalbaar en realistisch is. Bereid het adviesgesprek goed voor. Heeft u een hypotheek bij een andere aanbieder? Oversluiten kan gunstig zijn.

Stap 2 Op zoek naar een huis

Aan welke wensen en eisen moet uw nieuwe woning voldoen? Er zijn vele mogelijkheden. Een makelaar kan u adviseren over onder andere de staat van een woning en te verwachten onderhoudskosten. Ook kan de makelaar de prijsonderhandelingen namens u voeren. Na overeenstemming over de aankoop wordt een voorlopig koopcontract getekend. Dan is het tijd om de hypotheek te regelen. Laat u goed adviseren door een hypotheekadviseur.

Stap 3 Renteaanbod opvragen

De hypotheekadviseur gaat u helpen om een hypotheek te vinden die bij u past. Werkt u in de sector zorg en welzijn, vraag uw hypotheekadviseur dan naar de mogelijkheden van een Attens Hypotheek. De hypotheekadviseur vraagt bij 1 of meerdere hypotheekverstrekkers een renteaanbod aan, bespreekt de voorwaarden met u en geeft antwoord op eventuele vragen. Bent u akkoord met een renteaanbod? Dan ondertekent u het.

Stap 4 Hypotheekofferte tekenen

Uw hypotheekadviseur zal u vragen om een aantal documenten en aanvullende gegevens. Als de geldverstrekker alle documenten heeft goedgekeurd, krijgt u een definitieve offerte. Dat is een officieel akkoord op uw financiering. Ook dit document moet u ondertekenen.
Als de offerte door de geldverstrekker is ontvangen laten zij uw hypotheekadviseur weten dat u een afspraak kunt maken met de notaris voor de ondertekening van uw hypotheekakte.

Stap 5 Overdracht bij de notaris

Bij de notaris ondertekent u de hypotheekakte. Deze bevestigt dat u geld leent van de geldverstrekker, met het huis als onderpand. Koopt u een nieuwe woning, dan tekent u bij de notaris ook de leveringsakte.
Tip: verwacht u in de toekomst extra geld nodig te hebben voor bijvoorbeeld een verbouwing? Bespreek dan met uw hypotheekadviseur de mogelijkheid van 'hogere inschrijving'. Hiermee bespaart u mogelijk notariskosten in de toekomst.