U denkt bij die sector waarschijnlijk aan verpleegkundigen, artsen (in opleiding) en andere mensen met handen aan het bed. Maar wist u dat bijvoorbeeld ook kinderopvangmedewerkers, predikanten en medewerkers van musea tot deze groep behoren? Al deze mensen hebben een pensioen bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Inmiddels hebben meer dan 2,9 miljoen mensen een pensioen bij PFZW. Het totaal belegd vermogen van PFZW was eind 2020 al meer dan € 250 miljard.

Oprichting Attens Hypotheken

Een deel van dit vermogen wordt sinds 2015 belegd in hypotheken. In dat jaar is dankzij een samenwerking tussen PGGM&CO (de ledenorganisatie voor de sector zorg en welzijn) en Syntrus Achmea Real Estate & Finance het hypotheeklabel Attens Hypotheken opgericht. Het geld voor de hypotheken die Attens verstrekt, komt uit het Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW). Attens Hypotheken is dan ook exclusief voor klanten die een pensioen bij PFZW hebben (en hun partners).

Unieke circulaire werking

Klanten met een Attens Hypotheek lenen van hun eigen pensioen bij PFZW tegen een aantrekkelijke rente. En de mensen met een pensioen bij PFZW investeren in de hypotheken van Attens, met een laag risico en een aantrekkelijk en stabiel rendement. Deze circulaire werking is uniek in de Nederlandse markt en zorgt er voor dat wij ons met Attens specifiek op deze sector kunnen richten.

Ruime voorwaarden en acceptatiecriteria

In 2015 namen we bijvoorbeeld als één van de eerste geldverstrekkers onregelmatigheidstoeslag en overwerk volledig mee. Tegenwoordig vullen we dit aan door bij bijvoorbeeld AIOS, ANIOS en leerling-verpleegkundigen uit te gaan van het huidige inkomen. Ook als ze nog bezig zijn met hun opleiding. We zoeken constant naar manieren om onze voorwaarden en acceptatieregels verder te verbeteren. Attens maakt het mogelijk dat deze bijzondere mensen, in bijzondere financiële omstandigheden een huis kunnen kopen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem gerust contact op met onze accountmanagers.