In gesprek over de verkoop

Levert uw woning bij verkoop niet genoeg op om uw hypotheek af te lossen? Ga dan met ons in gesprek over een oplossing

  • Vindt u het handig om meteen te bellen? U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur: 020 606 55 11.
  • Stuurt u liever een e-mail? Ons e-mailadres is bijzonderbeheer@attens.nl.

Wat wij voor u kunnen doen

Financiële situatie in kaart brengen
Samen met u brengen we uw financiële situatie in kaart. Is verkoop echt noodzakelijk? Zijn er andere oplossingen? En hoe kunt u de restschuld terugbetalen.

Beoordeling verkoopprijs
Voor we toestemming geven voor de verkoop, laten wij de woning taxeren. U betaalt de taxatiekosten. Onze toestemming is afhankelijk van de taxatie en uw financiële situatie.

Stoppen verpande verzekering
Is er een polis gekoppeld aan uw hypotheek? En geven wij toestemming voor verkoop? Dan vragen wij de verzekering om de afkoopwaarde van de polis aan ons over te maken. Die brengen we natuurlijk in mindering op uw restschuld.

Afspraken maken
Blijft er een restschuld over na verkoop? Dan bekijken we hoe u die terug kunt betalen. We spreken een betalingsregeling af die past bij uw financiële situatie.

Wat u zelf kunt doen

Onderzoek of u een deel van de restschuld zelf kunt betalen
Misschien heeft u spaargeld of krijgt u vakantiegeld of een bonus. Door dat geld te gebruiken, kunt u de betalingsregeling verkorten.

Onderzoek of u kunt lenen
Bekijk de mogelijkheden van een krediet. Dit kunt u zelf regelen. U kunt ook uw financieel adviseur inschakelen.

Benut overwaarde van een tweede woning
Heeft u nog een andere woning? Misschien kunt u daar een tweede hypotheek op afsluiten. Uw financieel adviseur kan u hierbij helpen.