PERSBERICHT 14 maart 2022

Syntrus Achmea mag nog eens drie miljard euro beleggen voor Attens Hypotheken

Syntrus Achmea Real Estate & Finance mag nog eens drie miljard euro beleggen in Nederlandse woninghypotheken voor Attens Hypotheken, dat exclusief beschikbaar is voor (oud-)werknemers in de sector zorg en welzijn. Daarmee verdubbelt de portefeuille van het hypotheekmerk de komende jaren in omvang.

Attens Hypotheken worden sinds 2015 verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea. Het label is ontwikkeld met medewerking van PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De hypotheken hebben speciale kenmerken, die een eigen huis voor de deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) een stuk dichterbij brengen.

“Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt dat Attens Hypotheken voorziet in een grote behoefte bij de deelnemers in ons pensioenfonds”, zegt Jan Willem van Oostveen, hoofd beleggingen van PFZW. “Hun mogelijkheden op een krappe huizenmarkt worden met deze hypotheekvorm verruimd. Daarnaast is het risico-rendementsprofiel van hypotheekbeleggingen aantrekkelijk voor PFZW en zijn wij tevreden over de dienstverlening van Syntrus Achmea. Om die reden hebben wij het bestaande mandaat uitgebreid tot zes miljard euro.”

Bijzonder aan Attens Hypotheken is dat een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit tijdelijke en nul-urencontracten kunnen meetellen voor de berekening van de maximale leencapaciteit. Daarnaast mogen ouders van ‘starters’ meetekenen voor de lening en ontvangen woningeigenaren een rentekorting als zij energiebesparende maatregelen nemen.

“Wij zijn Attens Hypotheken dankbaar voor het vertrouwen in onze dienstverlening”, zegt Bruno Oudega, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. “We zijn trots dat we de afgelopen jaren zoveel mensen in de sector zorg en welzijn aan een eigen woning hebben geholpen, waarbij we tegelijkertijd hebben gezorgd voor een passend rendement voor alle deelnemers in het fonds. We staan klaar om dit ook de komende jaren te blijven doen.”


 

PERSBERICHT 23 oktober 2018

Attens Hypotheken groeit naar twee miljard euro 

23 oktober 2018 – Attens Hypotheken timmert stevig aan de weg. Drie jaar na de start van het bijzondere label is de portefeuille gegroeid naar twee miljard euro. Daarmee zijn ruim 9.000 mensen geholpen aan een nieuwe hypotheek.

Attens Hypotheken is sinds september 2015 de hypotheekverstrekker voor mensen die werken of gewerkt hebben in de sector zorg en welzijn. De hypotheek heeft aantrekkelijke kenmerken specifiek voor deze doelgroep. Zo kunnen een onregelmatigheidstoeslag en inkomsten uit nul-urencontracten meetellen voor de berekening van de leencapaciteit. Ook artsen in opleiding komen in aanmerking voor een hypotheek. Attens verlaagt automatisch de rente bij (extra) aflossingen, als de klant daardoor in een lagere tariefklasse komt.

Attens Hypotheken worden verstrekt door Attens Hypotheken bv, een dochter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Het label is ontwikkeld samen met PGGM&CO, de ledenorganisatie van pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM. De hypotheek is exclusief beschikbaar voor de ruim 2,5 miljoen deelnemers van Pensioenfonds Zorg en Welzijn, dat ook de belegger is in de hypotheken. Doelstelling is dat Attens Hypotheken in 2020 een portefeuille heeft van 3 miljard euro.

“De belangstelling voor Attens Hypotheken blijft groot”, zegt George Dröge, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. “Het is erg mooi dat met het vermogen van Zorg & Welzijn al 9.000 deelnemers een prima hypotheek hebben gekregen, waarbij de betaalde rente op deze leningen ten goede komt aan alle deelnemers in het pensioenfonds.”

Dirk Jan Sloots, directeur van PGGM&CO voegt hieraan toe: “PGGM wil waarde toevoegen aan de maatschappelijk zo belangrijke zorgsector en de mensen die er werken. Dat doen we onder meer via ledenorganisatie PGGM&CO die is opgericht om (ex) medewerkers in zorg en welzijn te ondersteunen. Hieruit is de Attens Hypotheek voortgekomen en het is goed om te zien dat deze in een behoefte voorziet.”